Jäsenhuone|TyöhuoneSeurassa tapahtunutta ym...

Ammunta-ajat radalla ja kohdistus / tarkkuutus

Ampuma-ajat harjoittelussa
ma-pe ampuma-aika loppuu klo 21:00
la ja su ampuma-aika loppuu klo 18:00.

la ammunta alkaa klo 10:00
su ammunta alkaa klo 12:00.
Ajat koskevat kaikkia ratoja ja kaikkia käyttäjiä, tasosta riippumatta.

Ammunta / harjoittelu eri radoilla sallittu vain
k.o. jaoston tai vahtimestarin  luvalla.
Avaimen puuttumattomuus radalle ei oikeuta ammuntaan ilman eri lupaa.

POIKKEUS : Kansallisten kilpailujen  (vast.) läpiviemiseksi ammunta voi alkaa la klo 9:00 ja su klo 9:00  (Koskee vain kilpailutapahtumaa / vast.)

Katinkurun rata on suljettu ampumatoiminnasta viitenä päivänä vuodessa:
= ammunta kielletty
, jouluaatto ja 1. joulupäivä, Pitkäperjantai  Juhannusaatto ja- päivä.

Harrastusammunta / Kohdistusammunta.
Aseiden toimintatavat (tt) 1-3 ,
1 = lippaaton kertatuli, 2= lippaallinen kertatuli,
3= itselataava kertatuli
   (Huom. toimintatapa 4 = sarjatuli)
Jos aseesi ei ole joku allamainituista asetyypeistä, ota yhteys R Suomiseen. Omia pahvitauluja saa käyttää kaikilla radoilla. Keskitä taulusi niin, etteivät taulunkehykset vaurioidu. Ampuma- suunta on kohtisuoraan maalialueelle. Ampuma-alueen laidasta ei saa ampua toiseen laitaan.

Tavanomaiset pistoolit ja revolverit: 25m:n pistoolirata, ovi 4C , paikat 41-50
Taulut asetettava radalla oleviin telineisiin, ampumamatka 25m.
HUOM ampumapaikat 41-50; taulujen kiinnitys nitojalla.

Pienoiskiväärit (vain kal. .22LR , ei kal. .17 /.22WMR)  50m:n villikarjurata n:o 2, ovi 8 ( pk- ja hirviradan välissä) Taulut asetettava kiskoilla olevaan telineeseen, ampumamatka 50m
HUOM. 50m pienoiskiväärirata: (ovet 7A, 7B) käyttö vain jaoston luvan saaneille luokitelluille ampujille.

Metsästyskiväärit tai vast. (kal. .17 / .22WMR sekä keskisytytteiset kal. .22- .458) 100m:n hirvirata , ovi 9 Ampumamatka 100m. Taulut asetettava telineisiin.
Varoituslippu (taulualueen vasemmassa päässä) ylös, ammunnan jälkeen alas.
Varsinaisen ampumapaikan ulkopuolelta  (ns. katsomosta) ampuminen kielletty.

Haulikot Haulikoiden osumakuvion tarkastelua varten ammutaan  trap radan nro 1 sivulla  olevaan
 terästauluun. Kaikki pienriistan haulilataukset. Kimmokevaaran takia on käytettävä suojalaseja.
Huomioi muut ratojen käyttäjät. Ampumasuunta vain kohtisuoraan päin taulua. Amp.et. n. 20-40m.
Huom haulikkoradoilla ei missään olosuhteissa ammuta  luotiaseilla, eikä myöskään  ”täyteisillä” eikä 00 ”susihauleilla (No ”slugs / double-aught” buckshot).  Nämä kokeilut  toistaiseksi: katso kiväärien kohdistus. Vuonna 2015 osoitetaan täyteisammuntaan  (vast)  paikka 300m radan perältä.
Huomioi myös rata-ammunnan suurimmat haulikoot: skeet 2,00 mm, trap 2,50 mm. Kiekkojen kerääminen ja poisvienti radoilta on kielletty, samoin omien käsiheittimien ja kiekkojen käyttö.

300m:n rata  Vain SA:n jäsenille 100m, 150m ja 300m matkat vain erikseen myönnettävällä luvalla tai valvojan läsnäollessa. Katso erillinen 300m rataohje. Yht.hlö: R Suominen 050 523 5610
150m:n ampumapaikalla saa ampua ainoastaan pystyasennosta tai telineen päältä makuulta.
Maasta ampuminen makuulta on kielletty.

VIHJE: Taulunpohjan pitää olla niin vahvaa että taulu pysyy suorassa.  Ohuimmat aaltopahvit ovat liian pehmeitä. Parhaaksi ja helpoiten saatavaksi on osoittautunut 600x400 mm:n (reiätön) ulkomainen hedelmien ym. kuljetuslaatikko. Omia taulunpohjia saat kätevästi tuomalla ostoksesi kaupasta sopivalla pahvilaatikolla. Leikkaa mattopuukolla ylimääräiset pois. Korkeus siis n. 60cm, leveys 40-60cm (pistoolitaulun mitat 63X63cm)
Hirvi - ja villikarjuradan  puiset kohdistustelineet on mitoitettu pistoolitauluille sopivaksi (63cmx63cm).
Tarvikelaukkuusi kuuluu taulujen huoltoa varten mustia, (ruskeita) ja valkoisia paikkoja , teippiä ja ohutta rautalankaa (viiksilankaa) sekä tietenkin myös nitoja. Näin kiinnität taulusi parhaiten puisiin kehyksiin. (niitit vähintään 8mm tai mieluusti pidemmät). 25m :n Pistooliradalla telineet ovat muuten terästä, mutta paikoilla 41-50 on puiset telineet, joten siellä nitojaa tarvitaan.  Paikoilla 1-40  pelkän paperitaulun kiinnitys ei  onnistu ilman taustapahvia.  RaiSu